Nordkurs Tórshavn

  • Kursus i færøsk sprog for nordiske studerende i Tórshavn

 

Tidsperiode:

Ankomstdato mandag den 13. juni. Afrejsedato mandag den 4. juli 2022
Undervisningen begynder den 14. juni og slutter den 3. juli 2022

Indhold:

Kurset, der er et decideret sprogkursus: kursus i færøsk sprog for nordiske studenter, består af ca. 55 timers undervisning i sprog plus ca. 10 forelæsningstimer inden for sprog og kultur. Indholdet er hovedsageligt grammatik-, udtale- og samtaleøvelser. En typisk dag består af undervisning fra kl. 9-12 og kl.13-15.  Deltagerne kan blive opdelt i hold efter forkundskaber i lingvistik/norrønt/nordiske sprog.
Der er mødepligt til samtlige undervisningstimer og arrangementer. Kurset ækvivaleres med 10 ECTS. Kurset afsluttes med eksamen. Undervisning, ekskursioner og andre arrangementer er gratis. Derimod må deltagerne selv afholde udgifter til rejse, kost og logi.  
Når du er optaget på kurset, får du nærmere besked om programmet for kurset og om praktiske forhold i øvrigt. 
Ud over den almindelige undervisning vil der blive arrangeret ture og ekskursioner.
Undervisningen foregår på skandinavisk, fortrinsvis på dansk, så derfor er det en forudsætning, at alle deltagerne kan forstå dansk. 
Kurset rummer 19 nordiske studerende. 

Indkvartering:

Indkvarteringen finder sted på Færøernes Folkehøjskole. Deltagerne bor på enkeltværelser. Sengetøj er inkluderet. Bad og toilet er ude på gangen. Adgang til tekøkken. Skolen har desuden vaskeri m.m. Højskolen er beliggende i smukke omgivelser tæt ved universitetet. Pris 4.500 DKK inkluderet morgenmad. 

Arrangør:

Institut for færøsk ved Færøernes universitet, V. U. Hammershaimbs gøta 22, FO-100 Tórshavn. 

Kursusleder:

Iben Nyholm Debess
Tel. +298 266216
E-post: ibendebess@gmail.com