Nordkurs Odense

  • Kursus i dansk sprog og kultur for finske studerende

Kursus i dansk sprog og kultur for finske studerende, Odense 2020


Kursusdeltagere: 
20 finske studerende

Tidsperiode:
(NB! ændret i fht. tidligere opslag)
Ankomst torsdag den 28. maj 2020 i tidsrummet 14-18 (afhentning ved Odense Banegårdcenter) Afrejse lørdag den 20. juni 2020. Undervisningen begynder fredag den 29. maj på Syddansk Universitet.

Indhold: 
Kurset omfatter omk. 60 timers undervisning, hvoraf størstedelen består af intensiv sprogundervisning. Kurset har hovedvægten lagt på sprog og omfatter to fagmoduler, henholdsvis et modul i dansk fonetik og fonologi samt et modul dansk for (falske) begyndere. Ud over det dansksproglige forløb vil kurset også består i en kort indføring i dansk litteratur og kultur samt i danske samfundsforhold. Ud over et undervisningsforløb ved indbudte forelæsere vil temaer i dansk litteratur og kultur samt danske samfundsforhold desuden blive behandlet i forbindelse med en række ekskursioner og rundvisninger. Deltagelse i undervisningen er obligatorisk, og det forudsættes, at man deltager i de øvrige arrangementer, herunder den afsluttende prøve, som udgør en integreret del af kurset. Kurset vurderes til 10 ECTS. Kurset indeholder desuden en række sociale arrangementer.

Indkvartering: 
Deltagerne indkvarteres på Tietgen International, som ligger ca. 25 minutters kørsel med bus fra Syddansk Universitet, i naturskønne omgivelser og i nærheden af særdeles gode indkøbsmuligheder. Deltagerne bor på rummelige enkeltværelser med eget bad og toilet. Sengetøj er inkluderet. Adgang til fælles køkken med det nødvendige køkkengrej. Tietgen International har desuden vaskeri m.m. Deltagere skal beregne udgifter på ca. 4200 DKK til husleje samt til et rejsekort til bus. Deltagerne skal selv sørge for kost. Undervisning, undervisningsmaterialer, ekskursioner og sociale arrangementer er inkluderet. Kursuslederen er gerne behjælpelig med at tilrettelægge en tur til København i weekenden den 13-14.06. Deltagerne afholder selv udgifterne.

Nærmere oplysninger: 
Når du er optaget på kurset, får du nærmere besked om programmet for kurset og om praktiske forhold i øvrigt.

Arrangør: 
Institut for Sprog og Kommunikation Syddansk Universitet, Campusvej 55 DK-5230 Odense M

Kursusleder: 
Thomas O. Madsen Mobil: +45 9350 7072 Email: tom@sdu.dk