Nordkurs Odense

  • Kursus i dansk sprog og kultur for finske studerende

 Kursus i dansk sprog og kultur for finske studerende, Odense 2019

 

Kursusdeltagere:

20 finske studerende

 Tidsperiode:

Ankomst onsdag den 22. maj 2019 i tidsrummet 14-17 (afhentning ved Odense Banegårdcenter).

Afrejse lørdag den 15. juni 2016.

Undervisningen begynder torsdag den 23. maj på Syddansk Universitet.

 Indhold:

Kurset omfatter omk. 60 timers undervisning, hvoraf størstedelen består af intensiv sprogundervisning. Kurset har hovedvægten lagt på sprog og omfatter to fagmoduler, henholdsvis et modul i dansk fonetik og fonologi samt et modul dansk for (falske) begyndere.

 Ud over det dansksproglige forløb består kurset også i en kort indføring i dansk litteratur og kultur samt i danske samfundsforhold. Ud over et undervisningsforløb ved indbudte forelæsere vil temaer i dansk litteratur og kultur samt danske samfundsforhold desuden blive behandlet i forbindelse med en række ekskursioner.

 Deltagelse i undervisningen er obligatorisk, og det forudsættes, at man deltager i de øvrige arrangementer, herunder den afsluttende prøve, som udgør en integreret del af kurset. Kurset indeholder desuden en række sociale arrangementer.

 En uddybende kursusbeskrivelse og kursusplan sendes til deltagerne.

 Kurset tilsvarer 10 ECTS.

 Indkvartering:

Deltagerne indkvarteres på Tietgen International, som ligger ca. 25 minutters kørsel med bybus fra Syddansk Universitet, i naturskønne omgivelser og i nærheden af særdeles gode indkøbsmuligheder. Deltagerne bor på rummelige værelser (fortrinsvist enkeltværelser) med eget bad og toilet. Sengetøj er inkluderet. Adgang til fælles køkken med det nødvendige køkkengrej. Skolen har desuden vaskeri m.m.

 Deltagere skal beregne udgifter på ca. 4200 DKK til husleje samt til et buskort, der giver fri transport i Odense i hele kursusperioden.

Deltagerne skal selv sørge for kost.

Undervisning, undervisningsmaterialer, ekskursioner og sociale arrangementer er inkluderet.

 Kursuslederen er gerne behjælpelig med at tilrettelægge en tur til København i Pinsen den 08.-10. juni. Deltagerne afholder selv udgifterne.

Arrangør:

Institut for Sprog og Kommunikation

Syddansk Universitet,

Campusvej 55

DK-5230 Odense M

 Kursusleder:

Thomas O. Madsen

Mobil: +45 9350 7072

Email: tom@sdu.dk