Nordkurs København

  • Kursus i nyere dansk litteratur

Kursus i nyeste dansk litteratur

Tidsperiode:

Ankomst søndag den 14. juni 2020: Tjek ind mellem kl. 15 og 16.30. Kursusstart kl. 17.00. Afrejse søndag den 28. juni 2020 kl. 10.

Indhold:

På dette kursus vil I møde en række fremtrædende danske forskere, der sætter spot på den nyeste litteratur og dens kritiske italesættelse af aktuelle problematikker ud fra diverse fremherskende teoretiske vinkler, ligesom I kommer til at møde nogle af de  forfattere, som læses i løbet af kurset. 

Programmet er tæt besat med forelæsninger og gruppearbejde; enkelte aftener og weekend-dage vil også blive inddraget til faglige aktiviteter. Spændende ekskursioner og sociale arrangementer indgår som en integreret del af det faglige.

Undervisningsformen vil veksle mellem forelæsning og diskussion, samt forfatterbesøg. Kurset omfatter gennemsnitligt 4 timers undervisning pr. dag, hertil kommer tid til projektarbejde i grupper. Undervisningen er obligatorisk, ligesom det er en forudsætning for gennemførelse af intensivkurset, at man deltager aktivt i samtlige aktiviteter. Der må påregnes læsearbejde før kursusstart; dog vil der også være sat lidt tid af til læsning under forløbet. Kurset afsluttes med eksamen.

Uddybende kursusbeskrivelse mm. vil blive sendt direkte til deltagerne.

Kurset tilsvarer 10 ECTS-point

Indkvartering:

Indkvartering finder sted på Schæffergården, som  er et meget smukt gammelt sted, der ligger lidt nord for København. Stedet fungerer i dag hovedsageligt som kursushotel og ejes og drives af Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde, der også yder et meget væsentligt tilskud til jeres ophold.

Indkvarteringen sker på dobbeltrum med bad og toilet.

Arrangør:

Københavns Universitet, Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Emil Holms Kanal 2, DK-2300 København S.

Torben Jelsbak, Tel. +45 3533 1224 E-post: tjelsbak@hum.ku.dk 

Kursusleder:

Marianne Barlyng
Tel. +45 39612719 (+ 45 23961825, mobil)
E-post: marianne@forlagetspring.dk

Praktiske oplysninger

Kursusadresse:

Schæffergården

Ermelundsvej 105

DK-2820 Gentofte

Telefon: +45 39 77 28 00

Læs mere om Schæffergården

Indkvartering

Schæffergården er et meget smukt gammelt sted, som ligger lidt nord for København (om København, se www.aok.dk). Stedet fungerer i dag hovedsageligt som kursushotel og ejes og drives af Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde, der også yder et meget væsentligt tilskud til jeres ophold.

Schæffergården ligger ca. 20 minutter fra Københavns centrum:for rejsebeskrivelse, se www.krak.dk eller www.rejseplanen.dk. Der er gode cykelstier og turmuligheder, bl.a. til stranden og til Dyrehaven, som ligger tæt på Schæffergården.

Indkvarteringen sker på dobbeltrum med bad og toilet – døgnprisen på 750 DKK pr. person omfatter alle måltider, og skal betales i receptionen ved ankomsten; ved afrejse betales evt. benyttelse af telefon o.lign.